3 manieren om aandelen te kopen met BUX Zero

Met BUX Zero kun je op 3 manieren aandelen kopen:

  • Marktorder
  • Limietorder
  • Zero Order

Maar welke order past bij jouw wensen? We leggen het hier uit.

Marktorder: zo snel mogelijk aandelen kopen

Een Marktorder leg je in wanneer je een aandeel direct wil kopen tegen de prijs van dat moment. Ingelegde Marktorders worden direct uitgevoerd tegen de best mogelijke prijs. Een Marktorder kan zowel een koop- als een verkooporder zijn.

Voor het uitvoeren van een Marktorder rekenen we €1 commissie.

Limietorder: jij bepaalt vooraf de prijs

Heb je vooraf een prijs in je hoofd waartegen je een aandeel wil kopen of verkopen? Dan leg je een Limietorder in. Hiermee kun je vooraf de prijs instellen. Als dat niveau bereikt wordt, dan wordt de order automatisch uitgevoerd. Echter, als de aangegeven prijs niet op dezelfde handelsdag bereikt wordt, dan vervalt je order

Voor een Limietorder rekenen we eveneens €1 commissie.

Zero Order: aandelen kopen zonder commissie

Wil je commissievrij beleggen, dan is er voor jou de Zero Order.
Wij verzamelen de ingelegde Zero Orders en sturen deze aan het eind van de handelsdag naar de beurs om uitgevoerd te worden. Houd er wel rekening mee dat de uitvoering van een Zero Order niet gegarandeerd is.

Zo kan het zijn dat de prijs van het aandeel dusdanig gewijzigd is vanaf het moment dat jij je order hebt ingelegd tot het moment van uitvoering. In dat geval moeten we de order annuleren. Voor verkooporders houden we een verschil van maximaal 4% aan. Voor kooporders is dit 5%.

Het grote voordeel van de Zero Order is natuurlijk dat ‘ie commissievrij is. Voor altijd.

Amerikaanse aandelen: alle orders commissievrij

Bovenstaande geldt voor Europese aandelen. Voor Amerikaanse aandelen zijn ALLE ordertypen commissievrij.

We rekenen voor Amerikaanse aandelen wel een FX toeslag. Dit is omdat je met euro’s Amerikaanse aandelen koopt die in dollars zijn geprijsd.

Een volledig overzicht van onze tarieven vind je hier. Heb je vragen? Neem dan contact op met ons Support Team.

Alle opvattingen, meningen en analyses in dit artikel dienen niet geïnterpreteerd te worden als persoonlijk investerings advies. Individuele investeerders dienen hun eigen beslissingen te maken of onafhankelijk advies in te winnen. Dit artikel is niet opgesteld in overeenstemming met wettelijke vereisten die bedoeld zijn om de onafhankelijkheid op beleggingsgebied te bevorderen en wordt beschouwd als marketing communicatie.

Loading