De meest verhandelde aandelen op BUX Zero

We bieden honderden aandelen en tientallen ETF’s aan op BUX Zero. Maar wat zijn nu de populairste namen onder Nederlandse BUX Zero-gebruikers? Dit is de lijst van 2020*.

Shell
Never sell Shell, zo luidt een oude beurswijsheid. Maar in 2020 is alles anders en waar Shell vroeger een aandeel voor het leven was, daar wordt er nu flink in gehandeld.
De coronacrisis laat zijn sporen na en Shell was genoodzaakt om voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zijn dividend te verlagen. De koers van het aandeel ging verder onderuit tot ongeveer een tientje. En dat was voor velen een signaal om deze grote naam, want dat blijft het, in te slaan voor een zacht prijsje.
Wil jij beleggen in Shell? Je vindt het aandeel hier.

ING
Ook ING vinden we terug in de lijst. Als je kijkt naar de koers van de bank dan zit er weinig verschil tussen het begin en het eind van het derde kwartaal. Het was vooral daar tussenin een wilde rit.
In augustus ging ING omhoog na het bekendmaken van de resultaten. De maand daarop ging het echter weer omlaag toen er problemen aan het licht kwamen rond de Poolse tak van ING.
Beleggen in ING? Kijk hier in de app.

ABN Amro
De Nederlandse banken blijven geliefd bij beleggers en we zien in dit rijtje dan ook ABN AMRO staan. Ook hier was het derde kwartaal van 2020 geen onverdeeld succes. De koers ging omlaag na matige cijfers en ABN maakte bekend dat het gaat snijden in zijn investeringstak.
Op zoek naar aandelen ABN AMRO? Hier is de link.

BAM
Tot slot dan nog BAM. De bouwer leefde begin november flink op toen er positieve cijfers werden gemeld. In september kondigde BAM een forse reorganisatie aan. Verder breidde BAM zijn samenwerking met PGGM uit, wat een broodnodige 125 miljoen euro oplevert.
Eindelijk wat licht aan het eind van de tunnel, zeggen sommigen. Terwijl anderen juist aanhalen dat ook voor BAM geldt: één zwaluw maakt nog geen zomer. Het bouwbedrijf heeft in elk geval een plek bemachtigd in de top van het klassement van de meest verhandelde aandelen op BUX Zero.
Beleggen in BAM? Kijk hier eens.

Alle opvattingen, meningen en analyses in dit artikel dienen niet geïnterpreteerd te worden als persoonlijk investerings advies. Individuele investeerders dienen hun eigen beslissingen te maken of onafhankelijk advies in te winnen. Dit artikel is niet opgesteld in overeenstemming met wettelijke vereisten die bedoeld zijn om de onafhankelijkheid op beleggingsgebied te bevorderen en wordt beschouwd als marketing communicatie.
*Lijst gebaseerd op gegevens van 23 november 2020.

Loading